Infraroodverwarming

Infraroodstraling is een natuurlijke manier van warmteoverdracht, vergelijkbaar met de warmte van de zon. De zon verwarmt de aarde door infraroodstraling en de aarde geeft de opgenomen warmte vervolgens af aan de lucht. Zo werkt infraroodverwarming ook. De straling van de verwarming bereikt objecten, zoals de vloer, muren, meubels en personen. Deze straling wordt ervaren als warmte. Verv

olgens geven de objecten en personen de warmte weer af aan hun omgeving.

Met infrarood verwarmt u dus vierkante meters en geen kubieke meters. Hierdoor is de werking extra effectief en wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd. Infraroodverwarming maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas. De gasprijzen zijn hoog en gas wordt – net als alle andere fossiele brandstoffen – schaars. Bovendien is het energierendement van infraroodstraling vele malen hoger dan het rendement uit gas. Door de gelijkmatige warmteverdeling voelt infraroodverwarming ook bij lage temperaturen zeer comfortabel aan.
De combinatie van al deze factoren zorgt al snel voor een besparing van 10 tot 15% op uw energiekosten.

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Met infraroodverwarming kiest u voor een moderne, duurzame, comfortabele en financieel aantrekkelijke manier van verwarmen.

Voordelen infraroodverwarming:

 • Met infraroodverwarming kunt u tot wel 50% op uw energiekosten besparen.
 • Infraroodverwarming is goedkoop in aanschaf en vraag weinig onderhoud.
 • Infraroodverwarming is eenvoudig te installeren, zelfs direct in een systeemplafond.
 • Er is geen aanleg van een gas- of cv-leiding nodig: een stopcontact of stroompunt is voldoende.
 • Snelle opwarming, direct aan direct uit.
 • Alleen energieverbruik bij warmtevraag: per kamer kunt u de temperatuur instellen.
 • Panelen in alle denkbare designs en uitvoeringen.
 • Gezonde warmte:
  • Lange golf infrarood zorgt voor een goede doorbloeding en dat bevordert het herstel van spieren. Is bijvoorbeeld zeer aantrekkelijk voor reumapatiënten.
  • Doordat er geen luchtcirculatie plaatsvindt, wordt er minder stof verplaatst. Daardoor is deze manier van verwarmen extra interessant voor mensen met klachten aan de luchtwegen, zoals astma of COPD.

Welke soorten infraroodverwarming zijn er?

Bij infraroodverwarming maken we onderscheid tussen korte golf en lange golf.
Korte golf verwarming herkent u aan het rode licht dat zij uitstralen. Infraroodverwarming waarbij gebruik wordt gemaakt van korte golf, geeft bij inschakeling direct warmte zonder opwarmtijd. Door de korte golf straling kan de warmte niet ‘wegwaaien’ en dat maakt deze vorm zeer geschikt voor buitenverwarming. Daarnaast is korte golf infraroodverwarming interessant voor het verwarmen van werkplekken in hoge hallen, loodsen en werkplaatsen.

immagine-per-post-centro-di-ricerca

Het benodigde wattage voor het verwarmen met korte golf verwarming is erg afhankelijk van de plek waar het toegepast wordt en de omgeving hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte, tocht en wind. Een gemiddeld gehanteerde vuistregel die men hanteert is 1500-2000 Watt voor 25 vierkante meter. Wilt u precies weten wat bij uw situatie past, neem dan contact met ons op.

Lange golf infraroodpanelen verwarmen eerst alle objecten en dan pas de lucht. Hierdoor kunt u fors besparen op energiekosten. Infraroodpanelen met lange golf zijn uitstekend toepasbaar in woningen, kantoren, winkels en showrooms en zorgen voor een uiterst comfortabele warmtebeleving.

De wattage die nodig is voor verwarmen met lange golf infrarood verwarming is met name afhankelijk van de te verwarmen ruimte en temperatuurwens.Als vuistregel hanteren wij:

– 50 Watt per vierkante meter voor een temperatuur tot 18 graden*                                                       – 65 Watt per vierkante meter voor een temperatuur tot 22 graden*                                                       – 85 Watt per vierkante meter voor een temperatuur tot 25 graden*                                                       * uitgaande van een goede isolatie en hoogte tot 3 meter.

Eenvoudige montage
Infraroodverwarming is eenvoudig te installeren: het trekken van gas- en leidingwerk is niet nodig. Een stroomaansluiting met voldoende vrij wattage volstaat. U kunt de verwarming zelf monteren, maar natuurlijk ook uitbesteden aan de vakmensen van Mast-Projectz.

Is infraroodverwarming voor mij interessant?
Infraroodverwarming is voor heel veel partijen interessant. Het combineert immers verschillende voordelen: duurzaam, kostenbesparend, eenvoudig te installeren en zeer comfortabel.

Winkels
Infraroodverwarming is bijna onzichtbaar weg te werken in uw winkel en dat maakt dat u uiterst flexibel bent bij de inrichting. Omdat bovendien niet direct de lucht wordt verwarmd, beperkt u met infraroodverwarming het warmteverlies door deuren die openstaan.

Kantoren
Toepassing van infraroodverwarming in het systeemplafond maakt dure ingrepen overbodig. U verwarmt alleen de kantoorruimtes waar mensen aanwezig zijn. Ideaal bij renovatie.

Bedrijfshallen
Met infraroodverwarming kunt u fors besparen op uw energiekosten. U verwarmt alleen de plaatsen waar medewerkers aan het werk zijn.

Gezondheidszorg
Infraroodverwarming is zeer aantrekkelijk voor gebruik in zorg gerelateerde omgevingen, zoals praktijkruimtes en patiëntenkamers. Met infrarood realiseert u comfortabele warmte, een gelijkmatige temperatuur en minder ronddwarrelend stof.

Woningen
Met infraroodverwarming kunt u uw woning snel en efficiënt verwarmen. Ideaal voor studeer- en werkkamers, die vaak kortdurend in gebruik zijn. De verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in vele designs: van stucafwerking tot spiegel en van krijtbord tot foto of schilderij. Zo kunt u de verwarming in iedere ruimte onzichtbaar wegwerken.

Dierenverblijven
Infraroodverwarming wordt al jarenlang toegepast voor het verwarmen van dierenverblijven. Denk bijvoorbeeld aan stallen voor de veeteelt of paardensport.

Heeft u vragen of hulp nodig?