Subsidiemogelijkheden LED-verlichting.

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven en instellingen om te investeren in energie-efficiënte bedrijfsmiddelen door middel van onder meer de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu investeringsaftrek (MIA). De EIA is een fiscale aftrekmogelijkheid voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen. De MIA is een combinatie van een fiscale aftrek en een versnelde afschrijving voor milieubesparende bedrijfsmiddelen.

 

Met LED-verlichting komt u meestal voor subsidie in aanmerking. Het subsidievoordeel van de EIA bedraagt 14% over de hoogte van de investering. Dit komt natuurlijk bovenop de besparing van energiekosten die u met LED realiseert. U kunt tevens EIA aanvragen voor het verbeteren van de energieprestatie van een bestaand bedrijfsgebouw. Het geheel aan maatregelen kan voor EIA-subsidie in aanmerking komen wanneer het energielabel van het gebouw stijgt naar B of wanneer het energielabel met twee stappen stijgt, bijvoorbeeld van energielabel E naar C.

Afhankelijk van de mate van energie- en milieubesparing van uw project zijn er mogelijk aanvullende subsidieregelingen. Mast-ProjectZ helpt u graag bij het uitzoeken van lokale subsidiemogelijkheden en kan u ondersteunen bij de aanvraag.

Heeft u vragen of hulp nodig?