De omvormer

Zonnepanelen leveren gelijkstroom en dat is in de meeste gevallen niet direct geschikt voor gebruik. Omvormers van zonnepanelen zetten deze gelijkstroom om in de gebruikelijke 230 Volt wisselstroom die u thuis ook gebruikt. Er zijn veel verschillende merken en modellen omvormers en het is van belang om voor ieder systeem de juiste omvormer te vinden, het is tenslotte het hart van uw installatie. Mast-ProjectZ beoordeelt uw situatie en stelt de optimale systeemconfiguratie samen. In goed overleg bepalen we waar de omvormer komt te hangen en wat de slimste kabelroute is. Mast-ProjectZ levert alleen topmerken zoals o.a.: SolarEdge, Goodwee, SMA en de Solar Frontier power set.

SMA zonnepanelen omvormer

Het Duitse SMA Solar Technology is wereldmarktleider in de productie van kwalitatief hoogwaardige omvormers en staat bekend om zijn industriële kwaliteit en betrouwbaarheid.

SolarEdge omvormer/optimizer systeem

Wanneer de panelen in verschillende zonrichtingen en/of in verschillende hoeken liggen, al dan niet met schaduw, is het verstandig om voor het SolarEdge systeem te kiezen. Ieder zonnepaneel krijgt dan een eigen optimizer en wekt onafhankelijk energie op. Mocht er dus 1 paneel in de schaduw liggen, worden de andere panelen hierdoor niet beinvloed. Dit alles is heel mooi te monitoren op de computer waar u kan ziet hoeveel welk paneel opwekt. SolarEdge staat zo goed achter hun product dat er standaard 12 jaar garantie op de omvormer gegeven wordt, welke kan worden uitgebreid naar 25 jaar voor maar een klein bedrag. De garantie op de optimizers is standaard 25 jaar.

Alles wat u moet weten!

Wilt u meer weten over de omvormers van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Iedere werkdag staat het team van Mast Projectz Solar Works voor u klaar. Vanuit De Lier zijn wij in heel Nederland en België actief.

Heeft u vragen of hulp nodig?